Sunday, 23 December 2012

P E N T I N G !

Assalamualaikum
Jawab salam dengan ikhlas tapi tak la suruh sampai nak bertaranum pulak . Ok , cuba try (ayat campur) tengok kalender , dah 23 kan ? lagi 9 atau 10 hari lagi nak sekolah , tahun 2013 aku dah pindah sekolah lain and 27 ni kena pi sekolah sebab apa ntah . SMKPTJ 28 yang kena pi sekolah , rindu hampa lah weh .

Aku pun tak tahu kenapa tajuk entry harini penting  tapi yang haku nak cerita ni bukannya penting sangat pon and bukannya tentang masalah dunia sampai korang kena spent jugak time korang untuk baca post aku nih . *melingkupkan ayat*

Kelantan , tengok berita tak tadik , hujan kan ? ya , kelantan sekarang mengalami musim tengkujuh , aku pun tak tahu apa yang tengkujuhnya . Tadik abah aku ajak pergi ronda tengok kawasan banjir , Wah , excited gila-gila lar .. teruk jugak aku tengok ssesetengah rumah tu , diorang takleh nak keluar rumah sebab air penuh depan rumah .

Kemarin ngan harini hujan  tak henti-henti bak kata orang kelate '' Huje berek-berek " . Lawak ayat tu .. HAHA  gelak lar puas-puas sampai pecah usus perut korang . Tadik lupa lar pulak nak snap gambar banjir tapi tak pa lain kali kot .

   
Faham lar yer !


NOTA : Baju sekolah yang baru beli pon tak basuh lagi , hujan punya pasal ! .

Tuesday, 4 December 2012

M A K C I K O P E R A T O R

Assalamualaikum.
Lama kan tak update blog ? Wah , kau ingat aku ni kerja kilang surat khabar ke sampai setiap hari nak kena update blog ,
Ok , memandangkan ni bulan cuti sekolah so banyak lah cuti yang dihabiskan dengan benda yang merepek . Oh , kau ingat aku nak hadap buku-buku sebab tahun depan nak PMR , memang tak la .
Cuti ni memang memenatkan tau kenapa , sebab tak tau nak buat menatang hapa kat rumah ni , asyik -asyik dok hadap fb , twitter , blog ,fb, twitter , blog . Rasa macam boleh muntah darah kalau lagi 4 minggu cuti ni akan berakhir .
Dah la nak kena pindah , confirm la kena packing-packing barang dalam rumah ni , aku punya meluat sekali bila kemas , tengok-tengok makin banyak . Makin aku kemas , makin banyak barang yang bersepah macam tokang pecah so aku cadangkan berhenti then hadap blog , twitter .

Minggu lepas macam separuh mati ja ,sebab bukak-bukak ja lappy ni dia tulis * internet not access * .
Kau jangan main-main nanti aku hempuk jugak , tapi takpa sabar .
Tunggu abah aku balik pukul 6.00 ptg . Tanya dia macam aku ni mak dia ja .

                 Abah , bayar doh ko internet nih , bakpo tokleh akses takdi lagi ni?
Bakponyo? , bayar doh minggu lepah
Yo ko , bakpo tokleh akses
Mana nok tau , takpo esok abah gi tanyo .
  

Esok nya , aku menjadi anak mithali tunggu abah haku balik kerja ?

Ho , guano abah operator tu oyak gapo ?
Tera bukok bulih akses dok?
Dok eh , operator tu oyak gapo ?
Dio oyak dia tok masuk duit hok bayar tu , dio ingat bayar hok telipon jah .

Hish , makcik operator nih orang bayar ,  buat tak endah je .
tak pa yang penting sekarang dah boleh guna internet .  Takde lar sampai nak cirit buih aku dok kemas je bilik haku tanpa hadap lappy nih .


Acano hebat tak bila dilanda kebosanan . Pipi tembam , muka merah


                                           


NOTA : Cuti ni , jangan bangun tido , bangun tido nanti terkejut pulak bila time nak sekolah , baju tak muat.