Tuesday, 4 December 2012

M A K C I K O P E R A T O R

Assalamualaikum.
Lama kan tak update blog ? Wah , kau ingat aku ni kerja kilang surat khabar ke sampai setiap hari nak kena update blog ,
Ok , memandangkan ni bulan cuti sekolah so banyak lah cuti yang dihabiskan dengan benda yang merepek . Oh , kau ingat aku nak hadap buku-buku sebab tahun depan nak PMR , memang tak la .
Cuti ni memang memenatkan tau kenapa , sebab tak tau nak buat menatang hapa kat rumah ni , asyik -asyik dok hadap fb , twitter , blog ,fb, twitter , blog . Rasa macam boleh muntah darah kalau lagi 4 minggu cuti ni akan berakhir .
Dah la nak kena pindah , confirm la kena packing-packing barang dalam rumah ni , aku punya meluat sekali bila kemas , tengok-tengok makin banyak . Makin aku kemas , makin banyak barang yang bersepah macam tokang pecah so aku cadangkan berhenti then hadap blog , twitter .

Minggu lepas macam separuh mati ja ,sebab bukak-bukak ja lappy ni dia tulis * internet not access * .
Kau jangan main-main nanti aku hempuk jugak , tapi takpa sabar .
Tunggu abah aku balik pukul 6.00 ptg . Tanya dia macam aku ni mak dia ja .

                 Abah , bayar doh ko internet nih , bakpo tokleh akses takdi lagi ni?
Bakponyo? , bayar doh minggu lepah
Yo ko , bakpo tokleh akses
Mana nok tau , takpo esok abah gi tanyo .
  

Esok nya , aku menjadi anak mithali tunggu abah haku balik kerja ?

Ho , guano abah operator tu oyak gapo ?
Tera bukok bulih akses dok?
Dok eh , operator tu oyak gapo ?
Dio oyak dia tok masuk duit hok bayar tu , dio ingat bayar hok telipon jah .

Hish , makcik operator nih orang bayar ,  buat tak endah je .
tak pa yang penting sekarang dah boleh guna internet .  Takde lar sampai nak cirit buih aku dok kemas je bilik haku tanpa hadap lappy nih .


Acano hebat tak bila dilanda kebosanan . Pipi tembam , muka merah


                                           


NOTA : Cuti ni , jangan bangun tido , bangun tido nanti terkejut pulak bila time nak sekolah , baju tak muat. 
   

1 comment: