Friday, 14 September 2012

S U S A H K A L A U M A C A M N I -

Hari  ni 15 september , esok 16 september dan hari isnin cuti sempena hari Malaysia kan . So (lupa la pulak) abaikan < paling susah pasal blog ni ialah kalau time nak update tuh mesti lupa apa yang nak update sebelum tu ... apasal susah sangat nak ingat balik apa yang nak update tadik. Nak buat karangan blog nih lari sikit tajuk yang diatas sebab  tak tau nak buh tajuk  apa tentang nih . Kemarin kat sekolah ada buat masak-masak , best gila-gila kot sebab sebelum ni hanya cakap gitu-gitu jer dengan budak laki tapi kemarin gila peramah jadiknya . mula-mula tak tau apa resepi yang nak kami semua masak sebab cikgu tak bagi tau apa pon nak masak apa jadi kami buat je apa yang cikgu suruh and then baru kami tau cikgu nak buat apa sebab  nampak ada sup dengan bihun , sah la nak buat bihun sup . Pastu blender cili dan cili tu terlebih air  kena pegi goreng pulak sebab banyak air kot dan kitorang tak tau apa motifnya pegi goreng balik cili blender tu , setahu lar time blender tu terus masukkan garam dengan gula dan terus hidangkan . Ok lepas tu cikgu suruh farhana cedok ayam dalam sup  dan suruh budak-budak lain carit-carit ayam tu . Punyalar excited carit bulu ayam ayam tiba-tiba mycrush datang kat belakang mintak ayam , hurmm bagi lar kat dia guna garfu then dia kata terima kasih .. romantik gila cara dia amik ayam dari garfu tu............... Ok... pastu tengok farhana bancuh air oren , nampak macam sedap *memang sedap pun . Tiba-tiba  depa semua dok hingaq , nak tau jugak apa yang jadi , rupanya senduk air tenggelam dengan lolaqnya luqman nak celup air tu tapi nasib baik farhana marah .. kalau tidak minum air bekas tangan dia lar . Berbalik pasal ayam , lepas-lepas semua ayam siap tinggallah tulang-tulang ayam yang sudah dijilat budak laki , cikgu pulak suruh masuk balik tulang ayam tudalam sup .. eeeeeeeeeeeeee sup tu bekas jilatan budak laki .Nasib baik kami semua makan sup periuk yang lain , periuk bekas jilatan tu budak-budak gamelan yang makan.... lepas semua selesai makan sampailah ketika untuk mencuci mangkuk gelas yang sudah digunakan kami semua , farhana dan syimah yang basuh semua tu <----diorang rajin . Tibalah time maths untuk kami semua memerah otak , menguji minda untuk selesaikan solution soalan tup-tup Cikgu Hidaya kata tak payah belajar , tu satu yang kedua pulak duduk dalam makmal komputer .Yes, then satu pengumuman pulak , dalam makmal sampai balik . Ya Allah sehari kami tak belajar.........................................


NOTE : lepas makan terus pegi makmal komputer ... fikirkan ..............perasan tak banyak pastu.




4 comments:

  1. Replies
    1. memang best.. kalau boleh hari-hari x mau belajar .. haha

      Delete
  2. best kan,akan rindu moments hari tu sampai bila-bila. Sapa laa crush dia tu..tak cerita lngsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan-kan , best gila kot... :p crush secret noh

      Delete