Sunday, 4 November 2012

K A R T U N

Assalamualaikum
Gila punya gila best sebab dah habis exam , rasa macam "wah , dunia ni ana yang punya "  sebab takyah dok pikir-pikir , ingat - ingat dan segala bagai yang terbabit dalam exam dan sekolah .

Ingat ya , minggu depan last sekolah dan tahun depan dah PMR  . Lambat lagi nak PMR  ( macam boleh score straight A' ) .


Korang , korang dan korang ni mesti pernah tengok kartun kan ??? takyah dok nipu kalau tak pernah tengok even orang tua yang umur 60 pon dok tengok lagi kartun .
Memandangkan aku ni dah dan baru berumur 14 tahun tapi tunggu 25/11 atau bahasa sainstepektepu nya Form 2  mesti la aku masih dan akan tengok kartun.
Aku punya kartun kesukaan banyak nak mampus dan kartun tak kesukaan sikit nak nazak dan dibawah ini tersenarai calon-calon pilihan hati adinda , kartun-kartun yang sudah menambat hati adinda .

#FIRST

Spongebob Squarepants.
Kartun ni paling best sebab lawak dan santai , lantak korang lar nak kata aku ni berjiwa kanak-kanak  ke hapa tapi yang penting kartun nie best dan kalau kat channel lain ada cerita yang best tahap gaban pon tetap kartun ni aku tengok dulu .noktah. Tapi paling aku meluat sampai nak potong je kaki lapan dia tu 'Squidword' apa tah nak eja nama dia pon  susah , dia tu menyusahkan orang je dah la idung kembang mengalahkan siput barbie (siput tu ada hidung ka )
Yang penting Spongebob comel .






#SECOND

Chalkzone
Wah , cerita ni menarik tertarik kau memang deboom sebab cerita nie buat aku rasa macam nak pergi je kat dunia kapur  dan nak lukis benda yang kita nakk benda tu wujud  dan kita dapat tengok kat dunia kapur . Walaupun cerita tu mempunyai halusinasi yang tinggi tapi cerita nie tetap best .
Kartun ni buat rasa tenang je bila tengok .













#THIRD

Danny Phantom
Kartun  ni best sebab ada danny , dia hensem bagi aku lar walaupun selalu kena buli  (ngan kartun pon jadi ) . Jalan cerita dia pon best .



















Ada banyak lagi kartun yang best-best tapi yang kat atas ni tiga  yang teratas dan aku rasa fikir best . Sesetengah orang fikir tabiat ni tak elok jugak sebab dapat mempengaruhi pemikiran kita , sebab otak ni senang lekat  benda-benda yang berfaedah.


NOTE : Banyak kartun yang tak elok untuk tengok jugak .

No comments:

Post a Comment